A-VITAMIINIHOITOJEN URANUURTAJA

newdrdes_cmyk.jpegMaailman ensimmäinen sydänsiirto tehtiin Etelä-Afrikassa v. 1967 sydänkirurgi Christian Barnardin ryhmässä. Etelä-Afrikka nousi hetkessä kansainväliseen julkisuuteen. Sydämen siirto potilaalle onnistui hyvin, mutta hän kuoli muutaman päivän päästä keuhkokuumeeseen, koska häntä ei eristetty ulkopuolisten onnittelijoiden viruksilta ja bakteereilta. Seuraavan onnistuneen leikkauksen jälkeen oltiin jo viisaampia; potilas sai toipua eristyksissä ja hän pääsi parin kuukauden päästä kotiin.

Leikkausryhmässä oli mukana myös nuori lääkäri Desmond Fernandes, joka erikoistui myöhemmin plastiikkakirurgiaan. Seuraavana vuosikymmenenä tri Fernandes alkoi tutkia melanoomaa ja A-vitamiinin vaikutusta sen parantamiseen. Siihen aikaan uskottiin, että alle 20-vuotiaalla ei voi esiintyä melanoomaa, mutta 70-luvun lopussa Des Fernandesin kaksi parikymppistä potilasta kuoli tähän vakavaan ihosyöpään. Tuolloin ei vielä tiedetty otsonikerroksessa olevasta reiästä, mutta kun siitä raportoitiin, tohtorin ryhmä alkoi hoitaa yhä kasvavaa määrää melanoomatapauksia. Silloiset hoitomenetelmät olivat erittäin hankalia ja tehottomia.

Jo 1950-luvulta lähtien on tiedetty, että A-vitamiini korjaa aurinkovaurioita ja kokeiden perusteella voitiin todeta, että vanhan ihon rypytkin madaltuvat vitamiinihoidolla. Tuolloin kukaan ei kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Ehkä siksi, että tuloksia ei näy heti, vaan hoito vaatii kuukausien säännöllistä A-vitamiinin käyttöä. Toinen syy saattaa olla se, että suuri pitoisuus A-vitamiinia voi alussa ärsyttää ihoa, mikä ei kuitenkaan ole vaarallista.

Des Fernandes on ollut itse koekaniinina A-vitamiinikokeiluissa. Vuonna 1982 hän alkoi käyttää A-vitamiinia happona, isotretinoiinina, sekä itseensä että aknepotilaisiinsa. Alussa hoito ärsytti heidän ihoaan, mutta sitkeän käytön jälkeen akne rauhoittui ja tuloksena oli upea, terve iho. A-vitamiinireaktio (ihon punoitus, kuivuminen, hilseily, näpyt) ei ole allergiareaktio, vaan menee ohi ihon totuttua vitamiinimäärään.

Des tunnustaa olleensa parikymppisenä auringonpalvoja, joka oli ruskea myös talvella. Nyt kun hänen yli 70-vuotiasta ihoaan tutkitaan erikoiskameralla, aurinkovaurioita ei voi enää havaita. Hänen kehittämänsä tuotteet ovat tarkoin lääketieteellisesti tutkittuja eikä hän kokeilisi mitään vaarallista itsellään tai potilaillaan. Hän vain toivoo, että olisi aloittanut A-vitamiinin käytön jo tuolloin parikymppisenä ja välttänyt auringonottoa.

Tohtori Fernandes työskentelee Kapkaupungissa omalla Renaissance Body Science -klinikallaan, joka tarjoaa plastiikkakirurgian lisäksi kokonaisvaltaista palvelua Environ- ja spa-hoidoista henkilökohtaiseen tyylikonsulttiin. Hän tekee tänä päivänä vain kehittämäänsä kollageeni-induktioterapiaa (ihon neulauksia) ja kasvojen kohotuksia sekä käy luennoimassa A-vitamiinihoidoista lääkärikonferensseissa eri puolilla maailmaa.

Ei ole yhdentekevää, kuinka vitamiinikosmetiikka tuotetaan ja pakataan. Environ-tuotteet valmistetaan huippumodernissa tehtaassa Kapkaupungissa, jolloin yhtiö pystyy itse kontrolloimaan koko tuotantoprosessin. Vitamiinituotteiden valmistus tapahtuu laboratorion erikoisvalossa ja tyhjiössä, mikä estää herkkien vitamiinien hapettumisen ja heikentymisen. Ilmatiiviit pumppupullot takaavat vitamiinien aktiivisuuden ja toimivuuden, minkä myös puolueeton sveitsiläinen vitamiini-instituutti on vahvistanut.

environfactory.jpg